Koen van Onna is de allereerste jeugdkoning van St. Andreas

Na al vele jaren een jeugdkoningin te hebben gehad is het op zondag 22 april 2018, tijdens het jeugdkoningschieten, gelukt om van de dames te winnen. Koen van Onna is onze nieuwe, eerste jeugdkoning van schutterij St. Andreas ’t Grieth-Zevenaar.

De ochtend van zondag 22 april, begon met het ophalen van de aftredende jeugdkoningin Dananique. Bij het huis van Dananique was een mooie bloemenboog geplaatst. Bedankt hiervoor.

Ook bedanken we Dananique voor de vertegenwoordiging van St. Andreas tijdens de verschillende activiteiten van de schutterij.

Na een korte pauze, ging de optocht voor de naar de Subenhara, alwaar een mooie vendelhulde gebracht werd voor de bewoners. Na een kop koffie en een lekker soesje werd de terugtocht naar het schuttersgebouw gemaakt.

Na terugkomst in het schuttersgebouw was er een gezellige schuttersmiddag en werd er geschoten voor het kruisboogkampioenschap. Na een extra ronde, waarbij de beste 2 schutters moesten kampen, ging het kampioenschap naar Dananique Navarro, onze oud-jeugdkoningin.

Met 4 jeugdkandidaten werd er aan het jeugdkoningschieten begonnen. Het was een spannende strijd. Aan de spanning was duidelijk te merken dat ze alle 4 graag het koningschap wilden behalen. Koen was uiteindelijk de winnaar en werd na de huldiging met een vendelhulde geëerd. Koen, gefeliciteerd en we hopen dat het een mooi jaar mag worden.