Federatief Schuttersconcours 15-09-2019

 

‘Daar komen de Schutters, daar komen ze aan!

 

Schutterijen bestaan al honderden jaren. Ze werden opgericht ter bescherming van de bevolking van steden en dorpen. De bekendste schutterij van Nederland is waarschijnlijk de Amsterdamse Schutterij die in vol ornaat staat afgebeeld op ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn. Miljoenen mensen hebben dit schilderij uit 1642 al bekeken in het Rijksmuseum in Amsterdam.

In onze moderne tijd heeft de schutterij niet meer de functie van bescherming maar met name saamhorigheid, gezelligheid en vriendschap staan tegenwoordig centraal.

De organisatie van het Federatieve Schuttersconcours van de Gelderse Federatie Sint Hubertus op 15 september 2019 is in handen van schutterij Sint Andreas ’t Grieth-Zevenaar. Een uniek gebeuren waarvoor 2500 schutters met aanhang naar Zevenaar komen. 

Uniek is de locatie van dit concours; Midden in het centrum van Zevenaar! Schietwedstrijden aan de Kampsingel, marcheren door de straten van de bloemenbuurt en het centrum van Zevenaar. Bieleman-, marketentster, majorette- en vendelwedstrijden op het Kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg en muziekwedstrijden op het Raadhuisplein. 

Op 14 september 2019 is er een feestavond in ons schuttersgebouw met de Retteketet Showband. 

We heten u van harte welkom op 14 en 15 september in het mooie Zevenaar.