Over St. Andreas

Schutterij St Andreas ’t Grieth – Zevenaar, marcherend in de klasse VA en defilerend in de klasse SB is opgericht in 1906, met als doel eenheid en saamhorigheid te kweken en aan te bieden. Zij trachten nog steeds haar doel te bereiken door het houden van jaarlijkse schietwedstrijden, het houden van optochten en het op gepaste en gezellige wijze vieren van de kermis op de eerste zondag-maandag en dinsdag na 29 juni.

Het Koningspaar voor het seizoen 2019-2020 is Mascha en Jacco Brouwer. De Jeugdkoningin dit jaar is  Mabel Brouwer. Tijdens het 110-jarig jubileum, schoot Frank van Uem zich tot keizer van de vereniging.

De schutterij heeft naast het koningspaar de volgende secties in haar midden; bielemannen, vaandelwacht met als plaatsvervangend hoofdcommandant Mario Staring, marketentsters, bestuur  hand- en kruisbogen, malletband, jeugd en senioren vendeliers en (keurkorps)schutters. De voorzitter is Nicky Thomassen.

Elke donderdag kan er tijdens de schuttersavond in het schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg geschoten worden met luchtbuks en hand- en kruisboog  en repeteert de Malletband, die enige jaren geleden het initiatief van Music Kids is gestart, hetgeen tot resultaat heeft dat thans de eerste jeugd ook met instrument meeloopt. Ook oefenen de jeugd en de senioren vendeliers regelmatig op de donderdagen.

Onze Vendeliers hebben in het voorjaar deel genomen aan het Gelders kampioenschap Indoor Vendelen in Wehl.

De senioren hebben een eerste prijs gehaald en zijn Gelders Kampioen in de Superieuren B, wat resulteerde in een promotie naar de superieuren A.

Onze jeugd heeft een eerste prijs behaald in de superieuren A en zijn Gelders kampioen.

Op 15 september 2019 organiseert Schutterij St. Andreas de Federatieve Schuttersdag in het centrum van Zevenaar