Over St. Andreas

Schutterij St Andreas ’t Grieth – Zevenaar, is opgericht in 1906, met als doel eenheid en saamhorigheid te kweken en aan te bieden. Zij trachten nog steeds haar doel te bereiken door het houden van jaarlijkse schietwedstrijden, het houden van optochten en het op gepaste en gezellige wijze vieren van de kermis op de eerste zaterdag t/m dinsdag na 29 juni en de schuttersfeesten in het voor- en najaar.

Tijdens het 115-jarig jubileum in 2021, schoot Ben van Onna zich tot keizer van de vereniging. Koningspaar van 2022-2023 is Rob Wentholt en Fieke Terwisscha en jeugdkoningin 2022-2023 was Lynn van Onna. Tijdens de voorjaarsschuttersdag had Lieke van Onna de beste score en nam zij het stokje over van haar nichtje Lynn als jeugdkoningin voor 2023-2024.

De schutterij heeft naast het koningspaar de volgende secties in haar midden; bielemannen, vaandelwacht met als hoofdcommandant Mario Staring, marketentsters, bestuur  hand- en kruisbogen, malletband, jeugd en senioren vendeliers en (keurkorps)schutters. De voorzitter is Nicky Thomassen.

Elke donderdag kan er tijdens de schuttersavond in het schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg geschoten worden met luchtbuks en hand- en kruisboog  en repeteert de Malletband, die enige jaren geleden het initiatief van Music Kids is gestart, hetgeen tot resultaat heeft dat thans de eerste jeugd ook met instrument meeloopt. Ook oefenen de jeugd en de senioren vendeliers regelmatig op de donderdagen.