Keurkorps

Het huidige keurkorps is in 2000 opgericht binnen de vereniging. De groep is ontstaan doordat een groep bestaande schutters met de `witte boks` vaker wilden deelnemen aan activiteiten dan alleen met de kermis of schuttersfeesten. Zij wilden zich dan ook onderscheiden door bij andere activiteiten geüniformeerd aanwezig te zijn.

Mede oprichters van dit korps zijn Wim Welman en Jan Nas zij wisten 18 schutters zover te krijgen om geüniformeerd de weg op te gaan. De keurkorpsleden zijn te herkennen aan een kleurrijk uniform te weten; zwarte broek, rood hesje, witte blouse en een zwarte hoed met veer. De schutterij heeft bij het oprichten een partij oude Russische geweren uit 1934 aangeschaft. Aangezien deze geweren verroest en versleten waren is er door vrijwilligers veel werk verzet om deze te renoveren. Tot slot zijn de lopen van de geweren volgegoten met lood zodat ze voldeden aan de wetgeving om ermee op straat te mogen lopen.

Bij de oprichting van het keurkorps is er van de leden verlangd dat men niet alleen bij verenigingsactiviteiten aanwezig is, maar dat men ook tijdens overige activiteiten verwacht wordt aanwezig te zijn. Het streven is om met een zo groot mogelijk korps zichtbaar te zijn. Inmiddels zijn de kanonniers toegevoegd aan het keurkorps. Op dit moment bestaat het keurkorps uit een 19 tal leden.

Commandant van het keurkorps is Clemens van Onna